De programmering van Zondag: * 08:00 - 10:00 Herhaling "Help Er Zit Een Olifant In De Tram" * 10:00 - 12:00 Live "Flevo Zondagochtend Klassiek" * 20:00 - 22:00 Herhaling "van een willekeurig programma uit het FZO verleden" * De rest van de uren "De Automatisering met Non Stop gevarieerde Muziek"

Meer informatie over de programma's van de FZO

Twee weken was de FlevoZiekenOmroep niet "LIVE" te horen en te zien in het Flevoziekenhuis, de ziekenomroep heeft de zomerperiode aangegrepen om de techniek een update te geven en het mengtafel te laten repareren.

Jan Heerema, Robert van der Keur en Dennis Heerema hebben de studio onderhanden genomen.

Wat merkt de luisteraar er van? "Als het goed is een verbetering", zegt Dennis. We hebben een matrix (een soort schakelaar voor audio en video. Red.) in onze zendlijn geplaatst, hiermee kunnen we het video van onze kijkradiocamera's vloeiender laten schakelen en het schakelen van onze audio bronnen automatiseren of op afstand te bedienen. We zijn nu bijvoorbeeld instaat om makkelijker vanaf een andere lokatie in het ziekenhuis een programma te kunnen maken. Robert heeft speciaal software geschreven om deze matrix te kunnen aansturen met wat slimmigheidjes om het de collega's makkelijker te maken bij het bedienen van deze matrix. Naast de matrix hebben we ook de compressor/limiter vervangen, waardoor we het geluid voor de luisteraar mooier kunnen laten klinken.

Voor deze technische update heeft Jan de studio bouwtechnisch moeten aanpassen. De nieuwe apperatuur moest erbij geplaatst worden, daarvoor moest er een kast van de uitzendstraat worden aangepast. Ook hebben we oude niet meer werkende apparaten in de technische ruimte verwijderd, zoals Bijvoorbeeld de cassettespeler, daardoor kon een kubus worden verwijderd en oogt de technische ruimte ruimer wat ook prettig is.

Vanaf zondag 21 augustus 2011 gaan de "LIVE" uitzendingen weer van start!

De FlevoZiekenOmroep is elke dag 24 uur te beluisteren op kanaal 40 van het multimedia systeem in het Flevoziekenhuis.

Door sponsering bijdragen van Splendid Care en S.B.R.Amersfoort is deze update aan de studio van de FlevoZiekenOmroep mede mogelijk gemaakt.